Romana

Cos cumparaturi

0 produs(e) - 0,00Lei
Cosul de cumparaturi este gol!
Mariana Cojocaru CADOURI SALE!!! NOUTĂȚI! AJUTOR ! ROMANIA Medici CALD articole

Bolile stomacului

Bolile stomacului

Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ

Stomacul este unul dintre organele principale ale aparatului digestiv. Se gaseste sub diafragma, in partea stanga a abdomenului superior, intre esofag si duoden si are forma de sac, cu o capacitate de 1-2 litri.

In stomac are loc transformarea partiala a alimentelor, sub actiunea sucului gastric si prin contributia contractiilor ritmice ale peretelui stomacal. Mancarurile grele, cum sunt friptura de porc, gasca, rata si vanat, raman mai mult timp in stomac (pana la 6 ore), in timp ce hrana usoara trece prin stomac in numai 30 de minute.

Nu exista o alta parte a organismului unde sa se declanseze mai multe boli decat la stomac si intestine. Aceste afectiuni, mai frecvente in prezent decat altadata, sunt legate direct de modul de viata al fiecaruia, mai mult sau mai putin stresat, cu irascibilitatea caracteristica perioadei in care traim. Bolile de stomac mai depind mult de natura si calitatea alimentelor ingerate, adesea incarcate de ingrediente chimice, cu actiuni toxice.

La stomac apar atat tulburari banale, trecatoare, cu un usor disconfort, cat si dereglari deosebit de grave, insotite de simptome violente. Cele mai frecvente afectiuni ale stomacului sunt : greata, voma, aerofagie si balonari, dispepsii, pirozis, halena, hemoragii digestive etc.  

(clic pe denumire pentru detalii)

sursa articol: farmacia-verde.ro

Scrie o recenzie

Nume:


Recenzie: Nota: HTML nu este interpretat!

Rating: Prost           Bun

Introdu codul in casuta urmatoare:

Mariana Cojocaru deține drepturile de proprietate asupra întregului conținut: imagini, texte, înrgistrări video, dacă în conținutul acestora nu este altfel specificat. Preluarea, distribuirea, copierea, reproducerea oricărui material conținut în acest site (imagini, text, înregistrări video, fără a se rezuma la acestea) sunt permise doar cu citarea completă și corectă a sursei de preluare (www.mariana.ro) și a autorului așa cum este specificat. Reproducerea oricărui material conținut de acest site fără citarea explicită a sursei și autorului va fi considerată încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală și va fi probă în cazul unei acțiuni în instanță.