Romana

Cos cumparaturi

0 produs(e) - 0,00Lei
Cosul de cumparaturi este gol!
Mariana Cojocaru CADOURI SALE!!! NOUTĂȚI! AJUTOR ! ROMANIA Medici CALD articole
Bolile vezicii biliare

Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ

Vezica biliara, numita colecist, este o anexa a ficatului, cu o capacitate de numai 30-50 ml, ce indeplineste un mare rol fiziologic, asigurand tranzitia sucului biliar (bila, fierea) care este secretat, in flux continuu, de anumite celule specializate din ficat. Bila se colecteaza intr-o retea de canale intrahepatice, dirijate spre canalul hepatic central, apoi in canalul cistic si in vezica biliara, ca organ de colectare si concentrare a sucului biliar. Din vezica, bila este transmisa prin canalul coledoc in duoden (prima portiune a intestinului subtire) unde exercita un rol deosebit de important in digerarea grasimilor si a vitaminelor.

Intr-un organism sanatos, fierea este de culoare galbena, alcalina si neiritabila, cu o consistenta fluida sau usor vascoasa. In intervalul dintre mese, fierea se acumuleaza in vezica intrucat sfincterul Oddi este inchis iar musculatura vezicii este relaxata.

Intr-un organism bolnav, cu un inalt grad de intoxicare, fierea devine verde-inchis, aproape neagra si are actiune acida si coroziva asupra tesuturilor. In aceasta stare nu se mai scurge spre duoden, se blocheaza pe canale si provoaca inflamarea ficatului, a vezicii biliare si arsuri in intestine. Colecistul prezinta boli la fel de agravante si de dureroase ca si ficatul, cuprinzand o gama foarte larga de afectiuni cum sunt: colecistita, angiocolita, litiaza biliara si dischinezia biliara.

(clic pe denumire pentru detalii)

Respectand cu seriozitate tratamentele recomandate se vor reduce, in mod substantial, cazurile de imbolnaviri ale colecistului si tot mai putin persoane vor acuza dureri violente care le trimit, cu prea multa graba, spre interventiile chirurgicale. De cele mai multe ori, amputarea vezicii biliare este urmata de hepatomegalie, cu dureri pe tot restul vietii.

sursa articol: farmacia-verde.ro

Scrie o recenzie

Nume:


Recenzie: Nota: HTML nu este interpretat!

Rating: Prost           Bun

Introdu codul in casuta urmatoare:

Mariana Cojocaru deține drepturile de proprietate asupra întregului conținut: imagini, texte, înrgistrări video, dacă în conținutul acestora nu este altfel specificat. Preluarea, distribuirea, copierea, reproducerea oricărui material conținut în acest site (imagini, text, înregistrări video, fără a se rezuma la acestea) sunt permise doar cu citarea completă și corectă a sursei de preluare (www.mariana.ro) și a autorului așa cum este specificat. Reproducerea oricărui material conținut de acest site fără citarea explicită a sursei și autorului va fi considerată încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală și va fi probă în cazul unei acțiuni în instanță.